Vermijd deze veel gemaakte fouten op je cv

26 januari 2021 | Nieuws
Vermijd deze veel gemaakte fouten op je cv

Sta je op het punt om je cv een flinke poetsbeurt te geven? Dan let je er natuurlijk op wat je allemaal in je cv zet. Maar natuurlijk zijn er ook een aantal dont’s die recruiters ábsoluut niet in jouw cv willen zien tegenkomen. Welke dat zijn, lees je hier!

1.    Lange teksten

Recruiters hebben geen zin om een heel oerwoud aan informatie te kappen. Vermijd daarom ellenlange teksten. Een goed cv (afhankelijk van je ervaring) is 1 à 2 a4’tje.

2.    Geen of slechte profielfoto

Geen of een slechte profielfoto oogt erg onprofessioneel. Zorg er daarom voor dat je een actuele, zakelijke profielfoto op je cv hebt. Dit oogt namelijk direct een stuk professioneler.

3.    Taal- en spelfouten

Een spelfout maken kan iedereen overkomen! Maar het komt wel erg slordig op je cv over. En dit kan ook een reden zijn om je af te wijzen op de functie. Zorg er daarom voor dat je je cv laat lezen door iemand die jou goed kent. Zo kunnen eventuele taal- en spelfouten eruit gevist worden.

4.     Geen goede tekstopmaak

Zorg dat je cv een duidelijke opmaak heeft. Een verspringende opmaak komt zeer onprofessioneel over en is voor recruiters vaak een reden om jouw cv in de digitale prullenbak te gooien.

5.    Verschillende stijlen

Zorg dat de recruiters niet verdwalen in een wirwar aan stijlen. Zorg daarom voor één goede en duidelijke stijl op je cv.

6.    Onjuiste of geen contactgegevens

Zorg dat je je juiste contactgegevens op je cv zet, zodat de recruiters je direct kunnen benaderen. Probeer daarnaast onprofessionele e-mailadressen te vermijden.

7.    Leugens

Misschien wil je je cv iets mooier maken dan het is. En schrijf je een leugentje op voor eigen bestwil. Maar probeer dit te voorkomen. Wees jezelf en probeer jezelf niet neer te zetten als de perfecte kandidaat. Uiteindelijk prikken recruiters dwars door leugens heen.

8.    Irrelevante hobby’s

Probeer je hobby’s niet al te uitgebreid te maken. Pas je hobby’s een klein beetje aan op de functie waarop je solliciteert.

9.    Een cv die niet matcht met de functie

Zorg dat je cv een beetje matcht met de functie waarop je solliciteert. Geef bijvoorbeeld bij je vorige functies taken weer die passen bij de baan waar je nu op solliciteert.

Tips genoteerd?  Ga dan snel naar: https://www.teamq14.nl/vacatures en vind jouw perfecte (bij)baan! Vergeet ook niet onze vorige blog te checken voor de do’s op je cv!