Negen tips om jouw cv een boost te geven!

19 oktober 2020 | Nieuws
Geef je CV een boost

Kan jouw cv wel een opfrisbeurt gebruiken? Mooi! Wij helpen je graag op weg. Onze recruiters hebben 9 tips op een rijtje gezet om jouw cv om te toveren tot een absolute eyecatcher!

1.    Vermijd lange teksten

Recruiters hebben geen zin om een heel boekwerk aan ervaringen door te spitten. Vermijd daarom ellenlange teksten. Het belangrijkste is dat de recruiter een goed beeld krijgt van wie jij bent. Dus houdt het kort maar krachtig. Een goed cv is ongeveer 1 a4’tje.

2.    Wees origineel

Wil je ervoor zorgen dat jouw cv niet verdwijnt als een speld in een hooiberg? Zorg dan voor een origineel cv! Laat je creativiteit de vrije loop en denk out of the box. Zo kan je als kok je cv omtoveren tot recept!

3.    Maak jezelf onderscheidend

Je bent niet de enige die in de vacaturevijver vist! Er zijn namelijk nog vele andere kandidaten op de kust. Dus zorg ervoor dat de recruiter bij jouw cv (en sollicitatiebrief) hapt! Maak jezelf onderscheidend met jouw vaardigheden. Als je een sales advisor bent, ben je communicatief en sociaalvaardig. Zet dit op je cv! Zo laat jij de recruiter zien dat je de juiste kwaliteiten hebt voor de functie.

4.    Creëer overzicht

Recruiters hebben geen zin om weg te zinken in een moeras vol mededelingen. Maak daarom gebruik van herkenbare tussenkopjes, zoals: werkervaring, opleiding en competenties. Dit zorgt voor overzicht, structuur en tevreden recruiters!

5.    Wees jezelf

Wees vooral lekker jezelf in plaats van diegene die je denkt dat het bedrijf wil zien. Recruiters zijn er namelijk op getraind om daar doorheen te prikken!

6.    Vermijd clichés

Oeeeeh clichés… daar zitten recruiters niet op te wachten! Vermijd woorden als: flexibel, duizendpoot, teamplayer en multitasker. En probeer jezelf te omschrijven met je eigen woorden!

7.    Stel jezelf voor

Een goede manier om een beeld van jezelf te schetsen? Maak een kort, persoonlijk stukje over jezelf van ongeveer twee tot vier zinnen. Zo laat je je cv er nog meer uit springen!

8.    Vermeld andere activiteiten

Heb je net je diploma op zak, of kies je voor een totaal andere branche, waardoor je niet veel werkervaring hebt in de richting waarin je werk zoekt? Geen paniek! Probeer je cv op te pimpen met nevenactiviteiten die interessant zijn voor de functie. Zo laat je recruiters zien dat je ervaring hebt opgebouwd en over de nodige competenties beschikt.

9.    Laat je cv nalezen

Een type- of spelfout maken? Dat kan iedereen gebeuren! Maar in je cv staat het bijzonder slordig. Voor veel recruiters kan dit een reden zijn om je af te wijzen. Laat daarom iemand die jou goed kent, je cv nalezen voordat je hem verstuurd. Zo kunnen er eventuele fouten uitgehaald worden én kan diegene nog eventuele aanvullingen geven op je cv. Tips genoteerd, en klaar om aan de slag te gaan? Ga dan snel naar: https://www.teamq14.nl/vacatures en vind jouw perfecte (bij)baan!