Je eerste werkdag: 10 tips voor een vliegende start!

12 januari 2021 | Nieuws
Tien tips voor een vliegende start op je eerste werkdag.

Gefeliciteerd! Je bent aangenomen voor je droombaan. Waarschijnlijk sta je te trappelen om te beginnen, maar gieren tegelijkertijd de zenuwen door je lijf! Logisch natuurlijk, want op je eerste dag wil je je beste beentje voorzetten. Maar hoe zorg je voor een vliegende start? Met behulp van deze tips, natuurlijk!

1.    Zorg dat je uitgerust bent

Zorg dat je op je eerste dag goed bent uitgerust! Duik daarom de avond voor je eerste werkdag lekker vroeg onder de wol.

2.    Draag de juiste outfit

Zorg dat je de juiste outfit aan hebt. Draag kleding waar jij je comfortabel in voelt, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat deze kleding bij de bedrijfscultuur past.

3.    Wees op tijd

Spreekt natuurlijk voor zich! Maar zorg dat je op je eerste dag op tijd bent. Stippel je reis van tevoren uit, zodat je niet op het laatste moment nog je route moet uitvogelen.

4.    Stel je netjes voor

Stel jezelf voor aan je nieuwe collega’s. Het is niet erg als je al deze namen niet in een keer kan onthouden. Dat komt vanzelf wel!

5.    Wees jezelf

Wees vooral lekker jezelf. Doe jezelf niet voor als een ander. Je collega’s hebben namelijk gauw genoeg door als je dat wel doet!

6.    Wees alert

Op je eerste dag krijg je natuurlijk een vrachtlading aan informatie. Zorg dat je goed luistert en alert bent. Ook is dit voor jou de kans om vragen te stellen.

7.    Toon interesse

Toon interesse in je nieuwe collega’s. Stel vragen en ga bijvoorbeeld met ze lunchen. Zo bouw je al snel een band met je nieuwe collega’s op.

8.    Doe niet te hard je best

Zoals in tip 3 al werd beschreven: blijf lekker jezelf. Ga niet extra hard je best doen om je voor je baas of nieuwe collega’s uit te sloven.

9.    Relax en geniet!

Een eerste werkdag is al spannend genoeg. Probeer daarom zoveel mogelijk te relaxen en te genieten van je eerste werkdag!

Tips genoteerd? Dan komt die vliegende start van jou helemaal goed!

Nog op zoek naar jouw droombaan Ga dan naar: https://www.teamq14.nl/vacatures en vind jouw perfecte (bij)baan!