37.000 vacatures in de horeca

26 oktober 2017 | Auteur: Peter Klabbers
vacatures in de horeca

Horecawerk

De nieuwssites en de kranten koppen de afgelopen weken met een overtreffende trap over het tekort aan personeel in de horeca. Vooral aan goed opgeleide koks is een schreeuwend tekort. Daarnaast zijn betrokken bediengingsmedewerkers ook al schaars. Uiteraard heeft de horeca kunnen profiteren van de economische groei en heeft daardoor veel meer behoefte aan goede medewerkers. Maar dat is niet de enige reden van de schaarste. Zorg dat het horecavak (weer) echt wordt gezien en beloond als een professie. Daar zijn goede opleidingen en leerzame stageperiodes voor nodig . De horeca ondernemers moeten ook de financiële ruimte creëren om hun medewerkers te belonen als vakmensen.

Vakkennis

De consument is uiteindelijk echt wel bereid te betalen voor service en vakmanschap. Wat heb je aan een 3-gangen daghappen diner voor € 12,00 als het niet smaakt en wordt geserveerd zonder glimlach. Nog erger, zonder vakkennis. Het verschil tussen rood en wit is nog net te maken maar medium of rare wordt al erg spannend. Neem het de meisjes en jongens in de bediening het nauwelijks kwalijk. Zolang het een “gezellig” bijbaantje is zonder goede begeleiding mag je ook nauwelijks meer verwachten. Zorg dat horecawerk weer een echt vak wordt!

Opleiding

Het nieuwe kabinet heeft aangekondigd de leerplichtleeftijd op te rekken naar 21. Jongeren zonder diploma mogen pas op deze leeftijd van school af. Deze kwalificatieplicht biedt kansen voor de horeca. Zorg voor kwalitatief goede koks en gastheer/vrouw opleidingen. Een prachtige mogelijk om een mooi vak te leren.

We moeten de handen ineenslaan; horecaondernemers, opleidingsinstituten, het reguliere onderwijs en de uitzendbureaus. Laten we samen een programma opstellen om de komende jaren de 37.000 vacatures in te vullen en het (weer) een echt vak te maken met carrière kansen.

TeamQ14 steekt haar hand uit, wij willen ons steentje bijdragen. Wie doet er mee?